środa, 5 grudnia 2012

Kruche babeczki z kremem budyniowym

Były już babeczki z budyniem, a teraz pora na te z kremem budyniowym. Chociaż może się wydawać, że to smakuje tak samo, to jednak takie myślenie jest błędem - krem jest pyszny i różni sie od zwykłego budyniu. Używałam kremu do robienia Ciasta 3 Bit i idealnie sprawdził się również do babeczek. Ponieważ nie mam foremek, aby je zrobić - kupuję gotowe. Wiem, wiem nie wypada, ale mam sprawdzoną cukiernię, babeczki tam są przepyszne. Chyba sama w domu bym takich nie zrobiła, a poza tym jest to bardzo pracochłonne. Polecam do kawy - uwaga! Znikają w mgnieniu oka ;)



Co potrzebujemy: (kremu starczyło mi na 30 babeczek)
  • kruche babeczki
Krem budyniowy
  • 0,5 l mleka
  • kostka margaryny (może być też masło)
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 czubate łyżki mąki pszennej
  • 2 czubate łyżki mąki kartoflanki



1. Przygotowujemy krem budyniowy. 250 ml mleka zagotowujemy, a drugie 250 ml mieszamy z cukrem i mąką. Powstałą "mieszaninę" dolewamy do gotującego się mleka i cały czas mieszamy, aż zrobi się gęsta masa. Studzimy ją. Miękką margarynę rozmiksowujemy i dodajemy do niej ostudzoną masę. Wszystko dokładnie miksujemy.

2. Kremem dekorujemy babeczki, możemy je posypać kawałkami czekolady i zajadamy się ;)

SMACZNEGO





17 komentarzy:

  1. Oj, jak ja zazdroszcze tych babeczek!
    Cudowne sa! :))

    OdpowiedzUsuń
  2. te maleństwa kuszą mnie niesamowicie:) Wyglądają przepysznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. świetny krem! :) zajadałabym z checią :P

    OdpowiedzUsuń
  4. Odpowiedzi
    1. Jak już pisałam w powyższym poście, kupiłam babeczki. Planuję jednak zaopatrzyć się w foremki i zobaczymy jakie wyjdą, bo te już mam sprawdzone i są pyszne. Ciężko będzie je zastąpić ;) Pozdrawiam.

      Usuń
  5. Wyglądają jak pod czapeczką ze śniegu :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  6. Pyszne i jakie śliczne Ci wyszły:)

    OdpowiedzUsuń
  7. mam z nimi ten problem, że za szybko znikają ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. wyglądają bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. wyglądają bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. zakochałam się:) obłędnie wyglądają!

    OdpowiedzUsuń
  11. Chodź opowiem Ci pytania czyli nominacja czeka u mnie - gratulacje z okazji Liebstera!

    OdpowiedzUsuń
  12. Witaj!
    Nominowałam Ciebie i Twojego bloga do Liebster Blog!
    Zapraszam do siebie ---> http://madeinbieszczady.blogspot.com/2012/12/liebster-blog.html
    Pozdrawiam gorąco:)

    OdpowiedzUsuń
  13. jakie sliczne pysznosci masz tu! pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  14. Cudne, muszę wypróbować ten przepis na krem!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że znalazłeś/aś chwilę na napisanie tego komentarza ;)
Osoby "anonimowe" proszę o podpisanie się - dobrze wiedzieć do kogo się zwracamy :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...