czwartek, 25 czerwca 2015

Tagliatelle w sosie koperkowym

Kilka składników i mamy ciekawe danie obiadowe. Nie wymaga od nas większego zaangażowania i moim zdaniem pasuje na letnie dni. No bo komu chce się spędzać kilka godzin w gorącej kuchni? 
Macie pomysł czym jeszcze można by zastąpić śmietanę/jogurt w tego typu białych sosach? Liczę na Waszą kreatywność ;]



Co potrzebujemy: (dla 2-3 osób)
  • 200 g makaronu tagliatelle z pełnego ziarna (graham)
  • 350 g śmietany 12 %
  • 1 filet z piersi kurczaka
  • pęczek świeżego koperku
  • 100 g żółtego tartego sera
  • przyprawy (wg uznania)


1. Makaron przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.

2. Na niewielkiej ilości tłuszczu smażymy pokrojoną pierś z kurczaka, przyprawioną np. ziołami.
Gdy będzie już gotowa dodajemy śmietanę, posiekany koperek i ser. Doprawiamy wg uznania.

3. Ugotowany makaron dorzucamy do sosu i dokładnie mieszamy. Podajemy po przygotowaniu.

SMACZNEGO ;]
\

3 komentarze:

  1. Ale pysznie wygląda,przepis super jest;)

    OdpowiedzUsuń
  2. A gdyby zastąpić śmietanę serkiem mascarpone? :D podobno również się nadaje, ale jeszcze nie testowałam. To tagliatelle wygląda przepysznie! Muszę kiedyś wypróbować :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że znalazłeś/aś chwilę na napisanie tego komentarza ;)
Osoby "anonimowe" proszę o podpisanie się - dobrze wiedzieć do kogo się zwracamy :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...